Weer in de schoolbanken

Enige tijd geleden heb ik me aangemeld voor de de post hbo opleiding E-learning bij Fontys. Als auto-didact “pur sang” is het weer eens goed om in de schoolbanken te zitten. Volgende week  op de dinsdagavond zal de eerste bijeenkomst plaatsvinden. In ongeveer een twintigtal bijeenkomsten (klassikaal en virtueel) zullen diverse facetten van het fenomeen e-learning besproken en ervaren worden.
In mijn huidige functie is er vaak (te) weinig tijd om je ergens in te verdiepen. Het blijven hangen in algemeenheden kan een risico zijn. Door deel te nemen aan deze opleiding verwacht ik via het onderling delen en de diverse hands-on sessies op dit gebied weer een beetje bij te zijn.

hands-on_workshopOm je een beeld te geven van de diverse onderwerpen die de revue passeren: E-learningconcepten, content, multimedia, webinars, e-learningtrends, implementatie, e-learningtools,  gamebased learning, lerstijlen en e-learning, toetsen en certificeren, inzet van video, Tpack, mobile learning en social media & social learning.
De begeleiding van het geheel is in handen van Marcel de Leeuwe, Wilfred Rubens, Hans de Zwart, Jeroen Krouwels, Fons van den Berg en Pierre Gorissen. Allemaal landelijke coryfeeën die veel te brengen hebben. Leuk dat Wilfred Rubens, die ik zeer waardeer, ook van de partij is. Mogelijk lukt het om weer eens wat bij te praten.
Ik verwacht dat e-learning in de nabije toekomst een belangrijkere rol gaat innemen. Vergrijzing van het docentencorps, individualisme en het meer gaan aanbieden van contractonderwijs zie ik als directe oorzaak.

Op naar volgende week dinsdag, leuk!


Reacties

Weer in de schoolbanken — 4 reacties

 1. Hallo Willem,
  wat ben ik blij met je blog. Ik heb vorig jaar de post HBO e-learning opleiding gedaan bij Marcel. Veel geleerd, veel ervaringen uitgewisseld. De kracht van jouw blog is voor mij de herhaling. Ik ga je dan ook volgen. Succes en doe de groeten aan Marcel.
  Steinie

 2. Beste Willem, leuk je blog te lezen over je ervaringen. Ik zie je al enthousiast over dit onderwerp vertellen. voor mezelf is dit zeker een toegevoegde waarde omdat ik met de pedagogisch / didactisch aantekening bezig ben. Zeer welkom, waarvoor mijn dank! Ik loop binnenkort eens bij je binnen.
  Groet, Marco

  • Ha die Marco,

   Leuk om te lezen dat je jezelf pedagogisch / didaktisch aan het verrijken bent.
    

   Doe je best,
   Groet!
   Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.