Onderwijs is de verliezer

Gisteren echode het besluit van Marja van Bijsterveld na binnen ROC Eindhoven. De fusie gaat niet door. Een collega maakt nog een de quasi grappige opmerking: “Marja maakt een verlate 1 april grap, het gaat toch door” . Weinigen lachen.

In de afgelopen periode is er veel werk verzet om bij een “Ja” vanuit den Haag bij de start van een nieuw schooljaar in augustus klaar te zijn. Studenten in Helmond en studenten in Eindhoven met een nieuwe inlog, veranderend applicatielandschap, synchronisatie van medewerker accounts in P&O systemen, huisstijl, naam en branding, nieuwe website, aangepaste inschrijf- en intakeprocedure enz.. Alle energie en aandacht  om klaar te zijn in augustus. Eindhoven en Helmond was al begonnen met het ruiken aan elkaars onderwijscultuur. Een groot compliment aan de organisatie en het verrichte werk rondom de fusie.  Ga er maar aan staan. Helaas, het heeft niet mogen baten.

 

Ik ben van mening dat er tijdens  de periode van het hollen rondom een mogelijke fusie weinig tot niets veranderd is ten faveure van het primaire proces. De winst van de fusie: “op termijn een breder onderwijsaanbod binnen de regio” is ondertussen niet meer.

Hoe je het bekijkt: een gemiste kans…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.