Summa Smartphone perikelen II

In de afgelopen week zijn de laatste smartphones overgezet van Vodafone naar T-mobile. De collega’s van de dienst Facilities hebben aan de organisatie van het vooraf uitreiken en instellen een flinke klus gehad. En nu?

136650402

Veel oudere collega’s zijn minder bekend met hun smartphone. Meteen na het uitreiken van de smartphones bevragen de collega’s elkaar volop om van elkaar te leren. Prima, dit informeel leren. Op zich is het leren prima, echter de collega’s met net wat meer kennis worden heel wat meer bevraagd dan anderen.

docenten_overlegScholingswebsite
Om die eerste nood naar informatievraag enigszins te lenigen hebben we met 13 collegae besloten om een scholingswebsite rondom de smartphone te maken. Vooraf is voor akkoord gevraagd bij de projectleiders van het project "Summa Smartphone" De afgelopen weken is na dit akkoord door eenieder hard aan de site gewerkt. Allen bedankt!! Morgen zal tijdens de eerste scholingssessie de website live gaan. De scholingssesie zal geopend worden door onze directrice Henriette de Haas. Na de scholing kan de site nog wat aangepast worden. Andere scholen kunnen het gemaakte scholingstraject hergebruiken voor Het idee is verder om bij aanvang van de zomervakantie de website uit de lucht te halen. De aanwezige scholingsinfo kan dan opgenomen worden in Fronter, Intranet en/of op handleidingenict.summacollege.nl.

Beschikbaar stellen
We willen de dienst Marketing & Communicatie vragen om morgen de link van de website via het vernieuwde Intranet benaderbaar te maken. Tevens vragen we aan de dienst facilities om morgen de link te prikken op de webpagina handleidingenict.summacollege.nlWeb_linkBehoefte
Als ik de opmerkingen van mijn collega’s beluister voorziet de website in een behoefte. Het aanwezig zijn van twee stagiares van de school van ICT wordt erg gewaardeerd.  Deze service op maat komt op het juiste moment. Diverse collega’s zijn morgen verhinderd. Lessen, stage-afspraken of andere verplichtingen buiten de deur. Ieder die ik spreek baalt dat hij / zij niet aanwezig kan zijn. Wie in ieder geval als groep aanwezig zijn; alle conciërges en een volledig team van de school voor mode. Diverse collega’s van andere teams sluiten aan op basis van ruimte in hun agenda.

Ik verwacht dat ik morgen een aanzienlijke groep mag begroeten. Ben benieuwd..


Reacties

Summa Smartphone perikelen II — 2 reacties

 1. Veel succes.

  Ben benieuwd hoe het gaat. Wil na de vakantie ook wel een workshop organiseren op Engineering en Techniek.

  • Hans, dank!
   Plan maar een eerste scholing op Summa Techniek in. Lijkt me een goed plan.
   Grt Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.