Onderwijsgevenden op Summa gestart met het zelf maken van interactief lesmateriaal

Op 11 april ’17 vond er een bijeenkomst van de Social Media Club plaats rondom het online pakket Xerte. Tijdens deze bijeenkomst hebben een vijftigtal collega’s kennisgemaakt met de mogelijkheden van interactieve lesstof. Ondertussen zijn er diverse leerobjecten gemaakt die al in het dagelijks onderwijs ingezet worden. Voor de aanwezigen tijdens de bijeenkomsten was er  in het lesmateriaal een aftrap met een videoboodschap van Antoine Wintels aanwezig. Antoine dank!

11 april 16.30: Aftrap!
Een groep van rond de 50 belangstellenden verzamelden zich in de leertuin van Sterrenlaan 6. Na een bondige aftrap met wat tekst en uitleg, hoe het zo gekomen is, gaat iedereen in groepjes  van twee aan de slag. Alle aanwezigen logden vervolgens in op Fronter. Via Fronter komen alle aanwezigen, analoog aan onze studenten, meteen bij het  instructiemateriaal ”Xerte deel 1 en Xerte deel 2”.Bridget van Geijlswijk was voor ondersteuning rondom Fronter aanwezig. Alles verliep nagenoeg vlekkeloos. (Bridget nogmaals bedankt!).  Ieder kan vervolgens aan de slag! Fijn!

11 april 17.40: Schaft!
Het was goed om te merken dat veel aanwezigen de tijd vergaten. Ieder was druk in de weer met Xerte deel 1 met woordzoekers, flitskaarten, testjes en toetsjes. Benieuwd? Bekijk het hier! Tien minuten later dan gepland konden we met alle aanwezigen het eerste deel afronden. Aan tafel!! Vanuit Marketing en communicatie was een prima warme maaltijd georganiseerd. Dank daarvoor! Tijdens de maaltijd zat ieder van hoog tot laag  gezellig bij te keuvelen. Collega’s kwamen elkaar weer eens in een andere setting tegen. Leuk!

18.15: Zelf aan de slag met Xerte
Na de maaltijd ging ieder koppel met deel 2 aan de slag. Benieuwd? bekijk het hier! Voor iedereen was er een account  aangemaakt en kon ieder dan ook inloggen in Xerte. Eerst maakte elk koppel een eigen oefen leerobject. Vervolgens werd er een stukje meegenomen lesstof als een nieuw Xerte-leerobject gebouwd. Om 19.00 uur was het afronden geblazen. Echter  45 minuten is erg weinig tijd. Weinig om je te verdiepen en digitaal lesmateriaal te maken met een nieuwe applicatie. Vandaar dat er een brede roep was voor een vervolgbijeenkomst. Velen gaven aan daar zin in te hebben!

Toekomst
Er zijn in de afgelopen twee maanden al een 100-tal accounts aangemaakt. Op aanvraag van diverse collegae hebben we extra accounts aangemaakt. Elk account geeft tevens toegang tot oefen- en instructiemateriaal. In het nieuwe schooljaar komt er een vervolg. Gemaakt lesmateriaal kan dan aan elkaar getoond worden. Wat werkt wel en wat werkt niet. We denken dan aan, in kleine groepjes, hands-on sessies. Tevens willen we voldoen aan een verzoek voor doe-sessies foto- en videobewerking. Daar was namelijk tijdens de bijeenkomst veel vraag naar. We zullen eens bekijken hoe- en-of we dit met een groepje collega’s georganiseerd kunnen krijgen. Bericht hierover volgt!!

Nogmaals namens collega’s van de Social Media Club en Nawfel: ieder bedankt! 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.