Mijn eigen collega’s weer in de schoolbanken

Tijdens mijn herfstvakantie  is er aardig wat “voor”werk verzet rondom de drie workshops die ik ga verzorgen tijdens het Summa personeelscongres. Deze workshops hebben in het verleden de aansprekende titel: “vul je educatieve gereedschapskist met digitale tools ” gekregen. In het NH Hotel Koningshof te Veldhoven was er afgelopen maandag als aftrap een prima ontvangst. Een geoliede machine stond klaar voor de logistieke en technische ondersteuning. Ook voor de innerlijke mens was goed gezorgd. Met prima keynotesprekers en een fiks aantal gevarieerde workshops een topdag! 

Everyslide
Bij het begin van mijn eerste workshop was ik best nerveus. Wat zou men ervan denken. Zet ik niet te zwaar aan. Sluit mijn doe-opdracht aan bij mijn collega’s? Is de Internetverbinding snel genoeg om ieder fatsoenlijk online te laten werken. Ik had mijn presentatie in de gratis online tool everyslide geplaatst. Via deze tool  is het mogelijk om op diverse vraagtypes alle aanwezigen te laten reageren. Via tablet, smartphone en laptop  het mogelijk om te participeren. Alle reacties van de collega’s zijn via een pdf achteraf op te vragen.

PhotoFit - The Open UniversityPhotofit
Mijn verhaal ging  over onze veranderende studenten, docenten die steeds langer moeten doorwerken en een mogelijke inzet van ict in de les. Door de inzet van doe-onderwijs laat je studenten werken en is het voor een docent makkelijker om z’n pensioen te halen. Aansluitend kregen alle aanwezigen een opdracht om een digitaal signalement  van hun buurvrouw / buurman met Photofit maken. Het gevolg: mensen die elkaar bekeken, e-mailadressen uitwisselden en elkaar opzochten. In een minder gespannen sfeer trof eenieder elkaar. Ik voelde me op m’n gemak. In de wandelgangen en via mail heb ik aardig wat positieve feedback gekregen op mijn workshop. Best wel lekker.

collega's

Studiedag  eigen scholencluster
Aanstaande dinsdag hebben we een studiemidddag onderwijs en ICT binnen het eigen scholen cluster. De organisatie is in handen van Karin Winters. Een breed palet aan workshops is voor alle docenten  beschikbaar. Kijk maar eens. Via inschrijven middels google docs (dank Willem Karssenberg) hebben al rond de 120 collegae ingeschreven. In februari is een tweede studiemiddag. Dan kun je met de groepen die je voor je neus gehad hebt de opbrengst van de eerst workshop bekijken. Aanstaande dinsdag maak ik een start met het zelf maken van activerende onderwijssituaties met ICT. Via  het TPACK model laat ik collega’s stapsgewijs hiermee kennismaken. Door het kiezen voor de inzet van een buddysysteem heb je als docent een maatje en klankbord voor je vernieuwde onderwijssituatie. Ik ben benieuwd wat dit gaat opleveren.

Heb er in ieder geval hartstikke veel zin in.


Reacties

Mijn eigen collega’s weer in de schoolbanken — 4 reacties

  1. Hallo Willem,

    Je workshop was snel volgeboekt.  Helaas voor mij, ik was graag naar je toe gekomen.  Het was leuk zo te horen. 

    Snel maar weer eens bij praten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.