Mijn eerste onderwijsteamoverleg

Op woensdag 3 juli maakte ik mijn eerste onderwijsteamoverleg mee. Ik ga weer terug naar m’n roots. Terug naar het primaire proces waar de basis ligt van de schoolorganisatie waar ik werkzaam ben. 

Er wordt allereerst gestart met de bespreking van een tweetal  studenten en hun reparaties. De loopbaanbegeleider verlaat de vergadering en gaat meteen de student bellen. Die zit thuis in spanning te wachten. Goede zaak!

Aansluitend wordt er in een centrale Excel de inzet van het team bediscussieerd. Geen makkelijke klus. Ieder heeft een eigen taak en eigen expertises. Leg die bewegende puzzel maar eens dicht.
Ik ga, zoals ik het nu zie, het komend jaar op het gebied van social media, e-commerce, mini-ondernemen, websites en webwinkels een rol spelen. Het programma rondom de webwinkels is nog niet op orde. Daar ligt een aardige ontwikkeltaak.

webshop

Er volgt een intermezzo om enige algemene spelregels bij de opstart van het jaar te definiëren. Er zijn, op tijd zijn, mee doen en mocht een mobiel geen deel met het onderwijsleerproces uit maken dan is die weg. Een discussie over mobiele telefoons volgt en eindigt met het statement: “mobiel weg of deze wordt didactisch ingezet.”  De docent geeft ter plekke invulling aan de regel rondom de mobiel. Op deze wijze  is er voor een docent en zijn groep studenten speelruimte. Lijkt me een prima uitgangspunt.

Het excursieprogramma wordt doorgesproken.Het is een afwisselend leuk programma en sluit aan bij de gehele opleiding. Er wordt nog gekeken of het matcht met de beschikbare pecunias.

Tijdens de vergadering wordt ik door collega Werner Kocken geadopteerd als kantoormaatje.

Werner Kocken

Samen verzorgen wij grotendeels de digitale kant van de handelsopleiding in Eindhoven. Heb er zin in.

Eerst een moment rust en wat opladen. Onderwijs “never a dull moment”. 


Reacties

Mijn eerste onderwijsteamoverleg — 2 reacties

  1. Hè Willem,

    zo te lezen heb je een nieuwe plek gevonden in het ROC. Ik begrijp dat dit bevalt! Fijn zo!

    groet, Riet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.