Met zorg voor onderwijsgevenden ingericht

Afgelopen schooljaar is het forse pand aan de Karel Martelweg/ Willem de Rijke laan grondig verbouwd.

verbouwing_karel_martelweg_350_bord_1

In het nieuwe gebouw zullen de scholen voor de Zorgsector en Welzijn, Cultuur en onderwijs in augustus gehuisvest worden. Het gebouw is nagenoeg gereed, parkeren blijkt nog een issue te zijn.

Afgelopen vrijdagnamiddag dacht ik via de “oude ingang” het gebouw in te komen. Helaas! Een compleet vernieuwde ingang stond me op te wachten.Windows 8 chave
Ik trof collega Marc Zwamborn breed lachend aan. “Mooi he…” Ik bevestigde zijn brede glimlach.

Ons geplande overleg was door Marc gepland in de nieuwe docentenkamer. We liepen langs rijen postvakken van het personeel. Ik stelde de vraag: ”horen die niet thuis in de nieuwe docentenkamer?”. Hij vertelde me dat er goed nagedacht was over de toekomstige klus van onderwijsgevenden. De verwachting is dat in de toekomst de lessen meer op de dag verspreid zullen zijn. Dus ook in de avond. In de diverse vleugels zijn de docententeamkamers te vinden. Deze zijn voor onderwijsgevenden en studenten toegankelijk met het oog op een “continue” beschikbaarheid voor onderwijsleerproces.

Op enig moment is een onderwijsgevende aan zijn welverdiende rust toe. Hij / zij wil in een besloten omgeving met een collega wat bespreken of een hapje eten voordat de avondlessen starten. Op dat moment is de docentenkamer beschikbaar. Postvakken passen niet in de gekozen filosofie rondom de docentenkamer. Wireless Internet is daarentegen wel beschikbaar.
De docentenkamer bleek een in het nieuw gestoken rustige koele ruimte te zijn. Wat een uitstraling, zo direct aan het water. Twee collegae van de dienst I&A, Rob Beyloos en Koen Jansen stapten binnen; ook zij waren erg positief over de nieuwe docentenkamer en achterliggende filosofie. Er werden enige foto’s gemaakt die ik graag wil delen. Onder het genot van een koel drankje maakten Marc en ik aansluitend diverse werkafspraken.

zicht op water Karel Martelweg

Docentenruimte Karel Martelweg

Met mijn passie voor vissen wordt het hebben van een werkplek aan de Karel Martelweg wel erg verleidelijk.

zp8497586rq

Reacties zijn gesloten.