Masterclass CIO

Vandaag hebben we vanuit ROC Eindhoven met twee collega’s  deelgenomen aan een masterclass CIO. Die afkorting staat voor Chief Information Officer. Dit is een een rol waarbij je vanuit informatiemanagement informatiestromen centraal stelt en vanuit dat vertrekpunt de organisatie mee helpt om vooruit te komen.

Wat erg boeit is dat de aanwezigen, komend vanuit diverse disciplines, onderwijs, departementen, gemeentes en andere partijen  allen worstelen met dezelfde dilemma’s. Onder andere : hoe maak je de verbinding met je primaire proces, hoe help je hen om zicht te krijgen op de voor het primaire proces  belangrijke informatiestromen.

De opzet van het programma is vrij pragmatisch van aard. Na een voorstelrondje komen tot de kern van de zaak. Deze kern werd met de focus op je eigen organisatie in tweetallen beproken. Na deze reflectie met z’n tween, kijkend naar de eigen business, rap terug naar de grotere zaal waar vanuit het gemeengoed verder geploeterd wordt. In de avond is er een eenvoudig diner met een tweetal coryfeeen die vanuit hun eigen belevings- en ervaringswereld kennis delen met de aanwezigen. Een aantal onorthodoxe werkwijzen passeren bord, mes en vork.

Morgen staat een vervolg op het programma, een tweetal lezingen en de uitdaging: “maak je eigen aanpak binnen je eigen instituut”. Ik ben benieuwd naar het vervolg, de aanpak en de opbrengst.

To be continued…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.