Koffieautomaat-terreur

Na een drietal weken  in het nieuwe schooljaar “voor de klas” wordt de koffieautomaat steeds vaker het onderwerp van gesprek. Dat begrijp ik enigszins.Het apparaat wat vorig schooljaar het onderwijzend personeel bediende is in de vakantie vervangen. Na een testperiode waarbij het oude apparaat het moest opnemen tegen de potentiele vervanger is het besluit genomen om alle oude automaten te vervangen. De nieuwe bleek  immers een beter soort aan koffie te kunnen fabrieken.

Echter de doorloopsnelheid blijkt nu tijdens pauzes in de praktijk onvoldoende te zijn. De pauze in de ochtend is voor het onderwijzend personeel gepland van 10.30-10.45 uur. De les eindigt om 10.30. Durft een student nog wat te vragen, ben je wat later met je laptop inpakken of heb je een plaspauze nodig dan ben je inclusief je wandeling naar de personeelskamer 5 minuten kwijt. Je hebt nog tien minuten. Op dat moment komen alle collega’s tegelijkertijd binnen. Een lange rij gelijk aan die bij een kassa in een  supermarkt of bij de afwasplek op de camping vormt zich met enige regelmaat. Goed voor de sociale contacten, minder voor even een moment rust voor je zelf.

rij onderwijsgevenden

Het sociaal zes kopjes voor andere collegae op kantoor tappen veroorzaakt een nog langere rij. Een collega heeft een eigen mok waar twee kopjes tegelijkertijd in kunnen. Jawel, de rij wordt weer langer. Spanning stijgt analoog aan de lengte van de rij. Je dient immers weer tijdig terug zijn voor de volgende les. Even wat vocht in je keel is nodig om weer twee uur vooruit te kunnen. Je stembanden zijn immers je gereedschap wat je met enige regelmaat dient te smeren. Diverse malen heb ik via de “loden pijp” koffie gedronken, het was nagenoeg 10.45 uur.
Diverse collegae beweren dat zij “de kast” geklokt hebben. Als je gebruik maakt van de optie “snelkeuze” duurt opleveren van een kop koffie langer dan  via het standaard menu.
Mocht de ene automaat door het intensieve gebruik stuk gaan, dan zit een grote groep medewerkers zonder.

Koffie automaat stuk

Diverse malen is er geroepen “er komt een tweede automaat bij ”
Het zou tijdens pauzes wel wat meer rust geven.


Reacties

Koffieautomaat-terreur — 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.