I-spring 7: een handige en gratis PowerPoint tool

Al enige tijd maak ik dankbaar gebruik van de applicatie i-Spring. Het is een plug-in voor MS-PowerPoint waarmee je een PowerPoint bestand om kunt zetten naar flash (laptop) en html5 (laptop, tablet en smartphone) en scorm 1.2 (ELO) bestanden. Door dit omzetten zal het oorspronkelijke PowerPoint bestand veelal kleiner zijn. Oftewel zijn de gegevens via het Internet sneller benaderbaar.

I-springYoutube films embedden
Tevens kun je op een eenvoudige wijze You-tube films in een PowerPoint bestand embedden. Alle animaties en youtube video’s blijven na het omzetten keurig intact.  Voor mij een handige tool om snel voor  je studenten een instructie maken om  op een website of in je ELO te plaatsen.  Mocht je in de instructie vragen willen opnemen, installeer dan free Quizmaker. Exporteren naar het zogenaamde scormformaat maakt het mogelijk om de scores van de studenten op de vragen in het SCORM pakket direct in een ELO op te laten slaan.

 

Werkbalk
Om het pakket te kunnen downloaden dien je eerst een e-mail adres in te voeren. Na installeren komt er bovenin het scherm van MS-PowerPoint een tabblad bij met “i-spring free 7” Door daarop te klikken zie je een kleine werkbalk met 9 knoppen. 

werkbalk i-spring

Van rechts naar links tref je allereerst een vijftal knoppen aan die variëren van facebook tot een seintje dat er een update beschikbaar is. Dan een tweetal knoppen om een flashbestand of een youtube film te embedden. Door het klikken op ed knop Youtube hoef je alleen maar de youtube-videolink in te voeren en op  de button "ok" te klikken.

embed youtubeExporteren en publiceren
Aan de linkerzijde eindig je met een tweetal knoppen. De linkse van de twee laat je een preview zien. De knop "publish" laat je allereerst de keuze voor je uitvoerformaat: Flash, html 5 maar ook het eerder genoemde scormformaat. Na het omzetten naar het juiste formaat kun je de bestanden plaatsen en uitserveren aan je publiek.

export i-spring

De gratis versie i-Spring 7 bevat geen rocketscience. Wil je wat meer? Tja, dan moet je registreren en wat dieper in de buidel tasten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.