Het groeiende gezicht van Teclab

Vorige week dinsdag was er een scholingsbijeenkomst rondom het gebruik van video in e-Learning bij Fontys. Een van de opdrachten was het omschrijven van een mogelijk idee voor een te maken video. Collega studiegenoten gaven vervolgens feedback op dat idee. Door die feedback werd je idee enigszins aangescherpt.

Bij Teclab heb ik momenteel een rol rondom de inrichting van de ELO Fronter. Het idee wat die dag bij me opborrelde was het maken van een video rondom de voortgang van Teclab.

logo_teclabDe omschrijving van dat idee was als volgt:
Teclab, ontstaan uit het Summa College en Brainport Industries, stelt kennis, productie- en onderzoekfaciliteiten ter beschikking aan bedrijven. Docenten vervullen daarbij een cruciale rol. Van hun up-to-date kennis en didactische vaardigheden profiteren niet alleen studenten. Ook medewerkers van bedrijven kunnen door hen worden bijgeschoold.
Momenteel wordt er hard gewerkt aan de inrichting van Teclab. Cursusaanbod wordt samen met het bedrijfsleven gedefinieerd en vormgegeven. Het gebouw aan de Frederiklaan wordt op de begane grond ingericht als een geavanceerd machinepark. Daarnaast wordt er een gebouw S2 genaamd op het terrein van de TU/e ingericht. Een ondersteunende leeromgeving krijgt infrastructuur en vulling.
Het is van belang om alle partijen betrokken bij Teclab over de gemaakte vorderingen te informeren. Een video kan daarin uitkomst bieden. Gemeente Eindhoven, Summa College en Brainport met partners uit het bedrijfsleven krijgen op deze wijze zicht op de voortgang.
De dag erop heb ik de omschrijving van het idee aan de directeur van Teclab, Hans van Brussel, laten zien. Hij was enthousiast over de opzet en ik kon aan de slag.
Na enige op- en aanmerkingen vanuit Rekers- en van Noppen en een verzoek voor aanpassing van Hans zag een 1.0 versie van "het groeiende gezicht van Teclab" gisteren het licht.

Deze video zal binnen afzienbare tijd getoond worden op de website van Teclab.
Naast publicatie op de website van Teclab is de video binnen de electronische leeromgeving Fronter maar ook op deze weblog te bekijken. Enjoy!

Leuk, zo'n video als eerste opbrengst van m’n studie….

zp8497586rq

Reacties zijn gesloten.