Google drive gelanceerd: 5 Gb gratis opslag in de cloud

De cloudopslagdienst "Drive" van Google is vandaag  operationeel  geworden en “de cloud in geschoten”. Voor de eindgebruikers is er 5 Gb opslag zonder kosten beschikbaar. Naast dropbox, sugarsync en the box krijgen we wederom wat extra (gratis)  opslagcapaciteit.

 

De op Google Play beschikbare android app heb ik ondertussen op mijn tablet geïnstalleerd. Deze heeft, als ik het goed begrijp, al mijn bestaande google docs opgenomen. Voor de Apple gebruikers: een iOs app zal wat later beschikbaar zijn.  De koppeling tussen Gmail en Drive laat ook nog even op zich wachten. Mijn Quickoffice maakt een verbinding met Googledocs en is dus op deze wijze gekoppeld aan de Drive. De 1 Gb die ik voorheen had is opgehoogd naareen  5Gb aan opslagcapaciteit. Verder zal de opslagruimte van Gmail de komende 24 uur voor iedereen omhoog gaan van 7,5 naar 10 GB! (met dank aan de tip van trendmatcher Willem)

drive

Morgen staat er weer een bijeenkomst van de digitale speeltuin op het programma. Zo’n 25 aanwezigen worden verwacht waaronder 2 gasten vanuit Fontys. Voor de eerste 15 aanmeldingen is een virtuele desktop op Ipad of Androd tablet beschikbaar. Hiermee kunnen collegae binnen de dagelijkse  onderwijsklus een uitspraak gaan doen over  gebruiksgemak en eenvoud van werken.

Ben benieuwd of het Google Drive initiatief morgen bij de aanwezigen al bekend is…..


Reacties

Google drive gelanceerd: 5 Gb gratis opslag in de cloud — 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.