Fronter gekoppeld aan Edurep

Demonstratie
De koppeling van Fronter met Edurep is een feit. Afgelopen vrijdag is er door Stephan Kahmann van Fronter Nederland op 26-02-2010 getoond hoe er vanuit Fronter gezocht kan worden binnen diverse repositories. De koppeling verkeert momenteel in een testfase. De verwachting is dat half maart deze koppeling voor alle Fronter gebruikers beschikbaar is.

Entree
Na de koppeling met Edurep zal de koppeling met Entree snel volgen. Door een technische aanpassing op het laatste moment van entree door Kennisnet duurt het helaas net wat langer. Entree maakt het mogelijk om met een account automatisch toegang te krijgen tot educatieve websites. Bijvoorbeeld Teleblik.  Die site bevat duizenden uren radio- en televisiemateriaal, voornamelijk uit de archieven van de publieke omroepen. Het gaat om duizenden hele uitzendingen en op maat gesneden fragmenten. Deze fragmenten duren tussen de twee en vijf minuten en gaan over een afgebakend onderwerp.

Entree regelt toegang tussen ELO en educatieve website

Oftewel:
Binnenkort kun je dus binnen Fronter in Edurep te zoeken op een of meer trefwoorden. Het resultaat van die zoekactie komt uit diverse achterliggende websites en is zichtbaar binnen Fronter. ROC Eindhoven heeft al geruime tijd een account op Teleblik. Zicht op Teleblikfilms  kan verkregen worden door invoer van accountgegevens. Door die accountgegevens nu in Entree te plaatsen kan een resultaat van die zoekactie door alle studenten en medewerkers meteen bekeken worden. Dit dus zonder elke keer invoer van inlognaam en wachtwoord.

En of dat allemaal zo ook gaat werken als beschreven?
We zullen het binnenkort merken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.