Een week vakantie in onderwijsland

Afgelopen week was het rust in het onderwijsland. Ondanks de genomen vakantiedagen gaat echter  in je eigen grijze massa je werk analoog aan een veenbrand gewoon door. Het duurt bij mij meestal een week voor het vuur enigszins gedoofd is. Blijkbaar ben ik op dat gebied niet de enige.

Vorige week woensdag hebben we weer een bijeenkomst van de digitale speeltuin mogen meemaken. Gezellig, goed bezocht en inhoudelijk van voldoende niveau. We hebben tevens een tweetal collegae van Fontys mogen begroeten. Voor de eerste 15 inschrijvingen was er vanuit de tak automatisering een virtuele desktop op de ipad of android beschikbaar gesteld. Er is tijdens de bijeenkomst aan die eerste 15 gelukkigen gevraagd of zij het werken met onderwijsapplicaties en zo een desktop willen testen. Niemand had daar moeite mee. Ik ben over enkele weken benieuwd naar deze eerste ervaringen.

Tijdens de vakantie is er gewerkt aan de organisatie van een themaochtend op 25 mei aanstaande. Het thema van die ochtend “social media in het onderwijs” is op hoofdlijnen uitgewerkt.

socialmedia

Een workshop “het maken van screencasts in het onderwijs” zal verzorgd worden door  coryfee Willem Karssenberg. Kennisnet en Willem, bedankt voor jullie snelle reactie! Een workshop “Social media voor dummies” is in de vakantie door Marieke Grassens, collega van school, voor Economie en Administratie in de benen gezet.. Marieke, dank je wel! Karin Winters is helaas op 25 mei verhinderd. Jammer, "you can't win em all". Karin, bedankt voor je snelle reageren en inhoudelijk prettig meedenken. Jan van Stormbroek wacht samen met ons op een akkoord vanuit Kennisnet. 

Het wachten is nu nog op berichtgeving vanuit een roostermaker, Kennisnet en medewerkers van collega instituten. Hopelijk hebben we maandag een inhoudelijk goed programma van de themaochtend rond. Op dat moment kan de berichtgeving naar alle betrokkenen de deur uit. Leuk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.