Een nieuwe versie van eXelearning is beschikbaar

Vandaag ontving ik een e-mail met een bericht over het open source pakket eXelearning. Met eXelearning is het mogelijk om digitaal lesmateriaal te maken. Het pakket exporteert diverse formaten (html, scorm) aan content.

 

De e-mail was afkomstig van een Spaanse heer genaamd Antonio Monje Fernandez (Director of the Curricular Development on non-Propietary Systems National Center – CEDEC) and eXeLearning.net coördinator.

antonio

In de e-mail was te lezen:Op 11 maart jongstleden heeft een nieuwe versie van eXelearning 1.04.1 het licht gezien. Sinds 2008 is het pakket niet meer significant aangepast. Gemak, eenvoud, stabiliteit, bruikbaarheid en het opnemen van nieuwe functies geven deze versie van eXeLearning grote meerwaarde. Deze versie maakt het tevens mogelijk om in elke browser (die als standaardbrowser ingesteld is) met EXelearning te werken. Sinds enige tijd hebben verschillende instellingen ( Intef , CEDEC , ULHI , Tknika , een leven lang Andalusië, Galicië Ministerie van Onderwijs , ministerie van Onderwijs van de regio Murcia , Open phoenix , …) en een groep met partners en gebruikers gewerkt om eXeLearning actueel houden en uit te breiden.

Download hier de nieuwe versie van eXelearning en ervaar in hoeverre de nieuwe versie daadwerkelijk voordelen oplevert.
Met vriendelijke groet, Antonio,

Een eerste voordeel heb ik reeds mogen ervaren. Deze versie van het gratis pakket werkt nu stabiel en snel onder Windows 7. De vorige versie werkte prima onder Xp, onder Windows 7 wat minder stabiel.

Voor een basishandleiding van het pakket klik hier

 

Succes met uitproberen, het is meer dan de moeite waard!

zp8497586rq
zp8497586rq

Reacties

Een nieuwe versie van eXelearning is beschikbaar — 2 reacties

 1. Hi Willem weer eens tijd gehad om jouw blog door te nemen! Wat ik ten opzichte van exe altijd jammer vond is helaas niet verandert. Exe ondersteunt SCORM 2004 ook in de meets recente versie niet…

  • Hallo Stephan, gratis, eenvoudig en veel funktionaliteit. Scorm 1.2 doet het prima in Fronter.
   Oftewel, ik ben er blij mee.
   Mogelijk staat sorm 2004 op de roadmap?

   Groet!
   Willem