Digitale aftrap schooljaar 2012-2013

Veel mensen zijn niet op de hoogte dat de week voor de start van het onderwijs met veel drukte gepaard gaat. Lesroosters worden volledig gemaakt, de laatste aanpassingen aan de opzet introductieprogramma doorgevoerd, samenstelling van klassen en openstaande vacatures dichtgelegd. Verbouwingen en verhuizingen worden afgerond, digitale infrastructuur op orde gemaakt, readers, boeken en digitaal lesmateriaal liggen klaar. Zo dienen ook centraal doorgevoerde aanpassingen aan inlogprocedures, applicaties met bijbehorende handleidingen gereed te zijn.

Het is van groot belang dat gemaakte aanpassingen correct tot op onderwijsgevende en studentniveau doorgecommuniceerd worden. Een aparte bijeenkomst, "de digitale aftrap", is hiervoor in het leven geroepen.

1521631_2

In de ochtend van donderdag 23 augustus jl. gaf een flinke delegatie van elk scholencluster bij de traditionele digitale aftrap acte de présence. In een twee uur tijden werden diverse highlights rondom de opstart van het schooljaar besproken. Dit varieerde van complexe zaken als IIVO en inspectiebezoeken tot nieuwe rapporten voor een digitale resultaatbespreking.

Diverse aanwezigen gaven aan blij te zijn met het jaarlijks genomen initiatief bij ROC Eindhoven; je bent weer op de hoogte van de laatste “digitale” stand van zaken. En ja, het onderwerp is en blijft door diverse invalshoeken complexe materie.

Op naar de eerste onderwijsweken…..

zp8497586rq
zp8497586rq

Reacties zijn gesloten.