Dichtgeregeld veilig of acceptabel risico?

Het ene na de andere veiligheidslek is aan de orde van de dag. Vandaag lees ik dat KPN vorige maand gehackt is. Bij een aantal militaire organisaties gaat men daar wat simpeler mee om. In Brabant zouden we zeggen: ”as ge ut nie meer wit, canada goose pas cher femme gebruik dan pur of kit”. Lees hieronder. Lekken van data via USB-sticks?
Sommige beveiligingsexperts suggereren een radicale aanpak bij het beperken bij het risico’s van USB-sticks. Zo adviseert Sean Greene, securityconsultant bij Evidence Solutions, zijn clienten om een speciale siliconenkit te gebruiken om USB-poorten dicht te maken zodat het gebruik van USB-apparatuur überhaupt niet langer mogelijk is. De enige manier waarop werknemers dan nog informatie kunnen verzenden is via e-mail. Volgens Greene is e-mailverkeer wel goed te monitoren. Naar verluidt is het dichtkitten van USB-poorten ook bij militaire organisaties een standaardpraktijk.

Zoek een balans
Hoe moet dat nu in het onderwijs waar van huis uit oprechte studenten hun best doen om de eisen van hun opleiding te behalen. Binnen hetzelfde netwerk zijn medewerkers aan het werk om studieresultaten van studenten in te voeren. Wat is een optimale balans tussen de eisen aan beveiliging en via het Internet ondersteund attractief onderwijs? Het
canada goose pas cher enfant zal in 2012 met een lading aan nieuwe typen ontwikkelde hardware een spannende aangelegenheid worden. De roep om “cloudcomputing en bring your own device” maakt de zoektocht naar een balans extra complex. Het lijkt me een goede zaak als op dit gebied het MBO in 2012 samen deze balans gaat zoeken.


Reacties

Dichtgeregeld veilig of acceptabel risico? — 1 reactie

  1. Wat is dat Brabants toch een rijke taal! Maar laptops dichtkitten, dat klinkt toch als een stenen tijdperk oplossing. Informatie binnen houden (fysiek of virtueel afkitten dus) is m.i. onmogelijk. De crux zit in bewustwording, zowel bij de medewerkers als bij de studenten. NIeuwe hardware is een gegeven en niet relevant, het gaat om de zachte waren (de materie tussen de oren dus), die moet je gaan bewerken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.