De plaat met invloed op mijn leven: “kippenvel op mijn rug”

Een van de onderwerpen die op mijn todo lijst stonden was een bijdrage aan het initiatief van Ewin Blom en Erno Mijland.  Erwin startte een spotify playlist, Erno componeerde de mogelijkheid van een bijbehorende een wiki. Dit alles stond in het teken van “the record that changed my life.” Het afgelopen weekend was gevuld met privezaken dus kwam het er niet van. Vanochtend tijdens mijn ontbijt heb ik de wiki voor het eerst ingekeken.  Enig jeugdsentiment borrelde naar boven. Diverse mooie tijdloze nummers vormden een nieuwe start voor de alternatieve top 2000. Ik merkte dat mijn favoriet ontbrak.

Als eenvoudige plattelandsjongen toog ik in de zeventiger jaren voor mijn vervolgopleiding naar het Maaslandcollege in de stad Oss. Daar maakte ik voor het eerst kennis met het fenomeen “de theetuin” Op het Maaslandcollege was er in de theetuin tijdens de pauzemomenten de studenten ruimte gegeven om elkaar op te zoeken. Een tafelvoetbalspel, sinaasappelkratjes, kaarslicht en diverse theesoorten maakten de sfeer compleet. In die tijd vierde de flower power en diverse psychedelische muziek hoogtij.

De eerste keer dat ik om half elf in de ochtend de theetuin bezocht keek ik mijn ogen uit. Jeetje, dat dit bestond! Terwijl ik stond rond te gapen hoorde ik muziek die ik nog nooit gehoord had en kreeg kippenvel op mijn rug. Naast de entourage van de theetuin werd ik geraakt door de muziek van de theetuin. In dit geval muziek van de band Yes met het nummer “I’ve seen all good people”. Mijn huidige muziekvoorkeur is enigszins gekleurd door die ervaring van weleer.

Vanochtend heb ik wat lopen worstelen met een facebook- accocunt en spotify. Na wat zoeken op You-tube kwam ik zelfs een video tegen van de heren uit het jaar 2010.

Voor ik het wist had ik weer dezelfde kippenvel op mijn rug als het schooljongetje van toen. 
Worden we ooit volwassen, denk van niet.


Reacties

De plaat met invloed op mijn leven: “kippenvel op mijn rug” — 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.