De eerste twee schoolweken

De afgelopen twee weken  ben ik druk doende  geweest om mijn weg  in onderwijsland te vinden.In een zevental jaren is er aardig wat veranderd. Resultaat verantwoordelijke teams die samen met een teamleider roosterdata aanleveren, zelf een curricula bouwen, intake verzorgen, stuurgegevens aanleveren en samen als een club generalisten optrekken om diverse stukken leerinhoud te verzorgen. Voorwaar geen makkelijke klus.

team

Op dit moment mag ik een gevarieerd aanbod aan lessen verzorgen op gebied van warenkennis, handel in Europa, ICT, commerciële vaardigheden, minionderneming, het maken van websites, weblogs, webshops en ben tevens loopbaanbegeleider.

Met de benodigde lesstof en bijbehorende jaarplanning wordt door elke docent op een eigen wijze om gesprongen. Enkele collega’s houden er een paperbased archief op na. “Zoekt en gij zult vinden” wordt op deze wijze vrij snel “zoekt en gij vindt zult”. 

Zoekt-en-gij-zult-vinden

Erg lastig in de overdracht. Het zelf maken van het ontbrekende (digitaal) lesmateriaal met eXe learning is tot op heden enigszins te doen.

 

Binnen het Summa College is er gekozen om te roosteren met Xedule, een applicatie die geautomatiseerd kan roosteren en vrij efficiënte lesroosters  kan uitspugen. De kwaliteit van de geleverde brondata bepaalt de kwaliteit van de geproduceerde roosters. Best een complexe klus. De geproduceerde lesroosters worden vervolgens geïmporteerd in Eduarte om presentieregistratie mogelijk te maken.

Waar veel collegae en studenten aan moeten wennen is het weekrooster wat tot op heden elke week verschillend is. Het een week vooraf inplannen van niet geroosterde activiteiten is voor docenten lastig. Studenten die werkafspraken willen maken rond hun bijbaantje weten niet goed waar ze aan toe zijn; in het verleden wel. Waarschijnlijk zijn dit aanloopperikelen.

Maar eens zien hoe dit zich in de komende weken verder gaat ontwikkelen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.