Blogpost: stokpaardje van medecursist inbound marketing

Bij de opleiding inbound marketing kregen we vanavond de opdracht: "interview een medecursist en maak een blogpost". Mocht je nieuwsgierig zijn, lees dan gerust verder.
Het favoriete stokbeest van medecursist Tamara Frericks is “de kleine kwaliteit als ruggengraat van het secretariaat.” Een hele mond vol! Lees hoe ze dat ziet, maar ook hoe ze dat elke dag in de dagelijkse praktijk flikt.

Medecursist Tamara Frericks is senior secretarieel medewerker van Olaf van Nugteren. Olaf is een van de twee leden van het College van Bestuur van het Summa College.

Tamara Frericks

Kleine kwaliteit als ruggengraat van het secretariaat
Waar anderen kleine foutjes over het hoofd zien, gaat Tamara voor het grote correcte geheel. Foutloos, snel en efficiënt is haar motto: Kampioen in het gebruik van sneltoetsen in officeapplicaties en gestructureerd werken. Ze krijgt bultjes van stijl-, taal- en tiepvauten. 😉  Een stuk met haar naam is een stuk wat haar persoonlijke kwaliteitsstempel gekregen heeft.

Geen kleine steekjes laten vallen
"Kleine steekjes laten vallen bepaalt in hoge mate een eerste indruk", aldus Tamara. "Dat is niet nodig en bepaalt in grote mate hoe je als professional overkomt. Meer aandacht in het begin, minder gedoe later. Dit wordt bedekt met een vriendelijke saus die een vleugje impulsiviteit bevat. Dat zeg je niet; dat merkt men."

“Anders zit je in m’n allergie”
Al haar aanpalende stokpaardjes worden geboren uit de andere allergieën van Tamara.
Zoals:

  • Vriendelijkheid kost geen tijd.
  • Alles kan beter.
  • Ik ga voor excellentie.
  • Ieder is een mens en dient op een menselijke wijze gewaardeerd te worden.

Opgeruimd, vriendelijk, goedlachs, planmatig, overzichtelijk, doordacht, rustig, leergierig en oplossingsgericht; allemaal kernkwaliteiten die bij haar stokpaard horen. Tamara vraagt bij complexe issues veelal door om een behoefte resp. vraag puntig en scherp te krijgen. Aansluitend maakt ze, indien nodig, met een glimlach van oor tot oor een vervolgafspraak.

Aandachtsgebieden
Haar aandachtsgebieden lopen van interne communicatie naar HR, planning & control cyclus naar efficiënt ICT gebruik op de secretariële werkplek. Het is een breed palet waar zij inhoudelijk moeiteloos  mee speelt. Het secretarieel werk wordt vaak onderschat, als spin in het web ben je de backbone van de manager. Zonder die backbone is de manager ook maar een zakje vlees met weinig slagvaardigheid.

Sportvrouw
Ze beschouwt het onderhand als een sport om te zien hoe dingen beter kunnen. Haar hoofd zit vol met repeterende schema's gelardeerd met efficiëntie. Gesprekscyclus, tijdig vullen van de agenda's van directeuren en CvB leden, plannen van managementreviews en bovenal het liefdevol managen van haar huishouden samen met man en twee happy kinders (Anne en Luuk)

Tamara, dank voor je echtheid..


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.