Betrokkenheid en beleving

Bijeenkomst examinering
Afgelopen vrijdagochtend 27-01-2012 vond er vanuit het project ”informatievoorziening in onderwijs” een bijeenkomst rondom examinering plaats. Een 35tal medewerkers van een divers pluimage waren verzameld. De bij examineren betrokken rollen: administratief medewerker, medewerker examenbureau, ict medewerker cluster tot en met managers binnen het cluster waren volop vertegenwoordigd. Ondanks een haperende koffieautomaat hing er een prima sfeer.

koffie

Eisen vanuit inspectie en OC&W
Allereerst een prima verhaal rondom eisen vanuit de inspectie en nieuwe eisen vanuit OC&W door Wim Tindemans (dienst planning & control) en Inge Broekmans- van de Veerdonk (dienst onderwijs). De nieuwe plannen vanuit OC&W waar met enige regelmaat de uitspraak ”dat is nu nog niet duidelijk” te horen gaven mij helaas een “unheimisch gefuhl” Ik kreeg een déjà vu analoog aan de invoering van de niveaus meijerink op de drempel van 2010. Jammer dat de minister zo laat nog definitieve uitspraken voor studenten van studiejaar 2011 op gebied van examinering moet doen. Die lichting is al een half jaar met z'n opleiding bezig. De invoering  binnen onderwijsteams en systemen galmt zeker nog een half jaar langer na. Met alle onduidelijkheid die dat met zich meebrengt!  Zo is er ook onduidelijkheid over de kwaliteit van de software waarmee centrale examens afgenomen worden. Deze kent tijdens het afnemen van het examen met enige maat vastlopers ; lees hier hoe je die kunt verhelpen. Jammer, dit had voorkomen kunnen worden……

Kennisdelen op gebied van proces en organisatie
Daarna volgde een sessie vanuit de scholen om elkaar uit te leggen hoe het proces van examinering binnen elk scholencluster georganiseerd is. Het delen van ervaringen en good practises in een ongedwongen setting was voor mij een boeiende ervaring. Het leverde voor veel aanwezigen nieuwe ideeën op rondom een lastig hoofdstuk in onderwijsland.De betrokkenheid en beleving binnen de mix aan aanwezigen en hun rollen maakte het voor mij een bijeenkomst met net dat beetje meer inhoud.

En daar gaat het om!


Reacties

Betrokkenheid en beleving — 2 reacties

  1. Pingback: Betrokkenheid en beleving « CGO werkt! | Nederlandse Vereniging voor Examens | Scoop.it

  2. Pingback: Betrokkenheid en beleving « CGO werkt! | Nederlandse Vereniging voor Examens | Scoop.it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.