Batterij opgeladen voor start van nieuw schooljaar.

Vandaag zaterdag 18 augustus, een unieke dag in Nederland. Een dag waarbij de mussen van het dak vallen. Ik heb in mijn ouwe caravannetje 36 graden in de schaduw gemeten. Op een nabij gelegen camping neem ik in de avonduren mijn notebook na een lange tijd weer eens ter hand.

Maandag ga ik weer aan het werk, heb er weer zin in. Dit na een vijftal weken vakantie waarin ik voor het eerst van mijn leven niet met werk en actualiteit
bezig ben geweest. Vijf weken nagenoeg geen nieuws, geen weblog, geen twitter, geen scoop-it, geen mail maar ook geen krant, geen wereldontvanger alleen een beetje karig Internet voor het weersverwachting. Ik had overigens geen behoefte aan meer. Ik kan het eenieder aanbevelen; tijd voor gesprek, reflectie, wandelen, te vissen en met je dierbaren te genieten.

Willem met karper

Na enig prikken op het Internet merk ik dat het tijdens mijn afwezigheid op automatiseringsgebied niet stil gestaan heeft . In het oog springen actualiteiten zoals:

Ook binnen ROC Eindhoven is door verschillende collegae hard gewerkt aan updates van diverse applicaties om het onderwijs beter van dienst te kunnen zijn. Aanstaande donderdag hebben we weer een traditionele “digitale” kick-off rondom de opstart femme doudoune canada goose van het schooljaar. De belangrijkste veranderingen op applicatie- en proces gebied worden plenair besproken en indien mogelijk live getoond.

Het komend schooljaar staat er binnen ROC Eindhoven heel wat op stapel; een greep:

  • Allereerst een inkrimping van 156 fte. Hoe is de organisatie van informatievoorziening in onderwijs na het komend schooljaar? Wat blijft er van de huidige organisatie over?
  • Het opleveren van een gezamenlijk gedragen informatiebeleidsplan, wat worden de komende drie jaren de speerpunten en bijbehorende te maken acties?
  • Hoe gaan we om met de inzet van nieuwe devices en operating systems / virtualisatie in onderwijsland: Ipad, Android tablet, microsoft surface, vdi, ultrabook, windows8?
  • Opslag digitaal lesmateriaal: Het Ontwikkelcentrum heeft in samenspraak met ROC Eindhoven een unieke omgeving klaar staan waarin al het eigen lesmateriaal opgeslagen en gevonden kan worden.
    De aftrap voor een pilot zal over een tweetal weken plaatsvinden.
  • Aanbesteding van een nieuwe kernregistratiesysteem ter vervanging van PeopleSoft en Planning & Scores. Het invoeren van dit systeem zal de nodige inspanningen vergen.

Met minder mensen al deze veranderingen inregelen, scholingsmateriaal maken en alle betrokken trainen is een flinke uitdaging. Tegelijkertijd dient de digitale architectuur van het totaalplaatje te blijven kloppen.

Kortom niemand hoeft zich te vervelen. Op naar de eerste werkdag!

zp8497586rq

Reacties

Batterij opgeladen voor start van nieuw schooljaar. — 1 reactie

  1. Succes, ik start ook rustig aan op.
    Het lijkt bij mensen ook dat het goed is om de de batterij een aantal keren helemaal leeg te laten lopen zodat hij weer maximaal opgeladen kan worden